Blog

4 pasi simpli pentru a dormi intr-un pat curat si igienizat

Se pare ca ne petrecem o treime din viata in pat si transpiram cam 285 ml de lichid in fiecare noapte. Asa ca igiena patului este foarte importanta, daca nu vrem sa impartim asternuturile cu tot felul de bacterii nesuferite si o armata bine intentionata de acarieni.

Mai jos ai de la noi cateva sfaturi legate de igiena patului si modul in care acesta iti poate asigura un somn bun in fiecare noapte.

  1. Asternuturile de pat:

-foloseste pe cat posibil asternuturi confectionate din materiale naturale( bumbac sau in) care sa permita circulatia libera a aerului.

-spalarea asternuturilor de pat – poate fi facuta dupa preferinta fiecaruia, insa recomandat ar fi ca la maxim doua saptamanii ( saptamanal daca dormi cu animalute, caini sau pisici etc) ele sa fie schimbate si spalate la maxim 40 de grade, uscate pe cat posibil in aer liber. Dupa uscare, foloseste fierul de calcat, pentru a scapa de toate bacteriile ramase.

Sfat: pentru un plus de prospetime si pentru a te asigura ca toate bacteriile dispar in timpul spalatului, adauga in compartimentul pentru detergent si cateva picaturi de ulei esential de Tea Tree sau Eucalipt.

2.Pernele si pilota:

-pernele sunt raiul acarienilor, pentru ca in ele se aduna usor pielea moarta, transpiratie, saliva, murdarie etc – de aceea e recomandat, pe langa fata de perna, sa folosesti si o husa suplimentara. Ea poate fi spalata usor si actioneaza ca o bariera intre substantele amintite mai sus si perna. Perna este recomandat sa se schimbe o data la 1-2 ani.

– pilota -nu are parte de aceeasi magnet cand vine vorba de bacterii, insa ele nu lipsesc nici din ea asa ca pentru a o mentine igienica o poti spala la intervale de 6 -12 luni.

3.Salteaua:

-ca sa mentii o saltea in conditii optime de igiena, la fel ca la perne, e recomandat sa folosesti o husa de protectie. Aceasta se poate spala usor alaturi de asternuturile de pat.

Sfat:poate fi chiar si un cearceaf simplu de bumbac care sa fie pe elastic si care sa imbrace bine toata suprafata saltelei.

-aspira lunar salteaua ca sa te asiguri ca scoti praful si alte particule care se depoziteaza in timp. Intoarcea de pe o parte pe alta salteaua ca sa ii pastrezi fermitatea si prospetimea cat mai mult timp.

 

  1. Ingrijirea zilnica:

-circulatia aerului este foarte importanta, asa ca lasa dimineata macar 20 de minute patul nefacut si daca poti, scoate la aerisit pilota si pernele. In acest interval patul se va aerisi si umezeala din timpul somnului se va evapora.husa pilota din bumbac alb cu broderie eleganta

-asigura-te ca aspiri bine sub pat si lasa geamul cat mai mult deschis pentru o circulatie optima a aerului.

Stim ca schimbatul asternuturilor de pat nu e cea mai mare incantare, dar atunci cand te cuibaresti in asternuturi proapete, intr-un pat curat, serios ca e o forma de terapie!

Pentru starea ta de bine. Acasa

 

Cu drag,

Fetele de la Cotton Therapy