Blog

Cum sa ai grija de așternutul tău din bumbac?

asternut alb din bumbac cu dantela albă

Recomandări simple legate de cum sa ai grija de așternutul tău din bumbac 100% astfel încât sa arate de milioane


asternut alb din bumbac cu dantela albă

La cate grade sa spăl așternutul?

Testam fiecare material care ajunge sa facă parte din colecțiile noastre pentru a ne asigura ca acesta se comporta exemplar. 

Atât pentru așternuturile albe, cât și pentru cele colorate sau cu imprimeu, recomandam spălarea la max 30 de grade. 

Atunci când este necesar, pentru a scoate diverse pete recomandam folosirea de inalbitori pe baza de oxigen activ. Nu utiliza inalbitori pe baza de clor – aceștia deteriorează fibrele naturale, iar culorile isi pot pierde din strălucire sau pot apărea decolorari serioase.

 

Ce detergent sa folosesc?

Recomandam folosirea unor detergenți blânzi și a unei cantități potrivite la fiecare spălare. Prea mult detergent ajunge sa imbacseasca materialul, iar acesta isi pierde din strălucire. 

De-a lungul timpului am primit întrebări cu privire la ce detergenți folosim așa ca le lăsăm aici:

  • De la Sonett – Toate materiile prime sunt complet biodegradabile si fara arome sintetice, coloranți și conservanți, acestea sunt fără enzime și agenți activi de suprafață petrochimici, nu conțin agenți de albire

 

  • De la Sodasan – marca de detergenti bio din Germania. Sunt detergenti certificati organic, sunt ecologici și ideali  și pentru pielea sensibila a copiilor si bebelusilor. 

 

Pot sa usuc lenjeria la uscător?

Recomandam uscarea naturala, la aer. Dacă dorești sa folosești uscătorul, recomandam sa alegi o treapta joasa de caldura. 

De asemenea, pentru a evita formarea cutelor pronuntate, scoate așternuturile din mașină de spălat / din uscător de îndată ce se termina programul. Știm ca nu e tot timpul posibil, însă atunci când poți face asta, ajuta mult.

 

Cum calc asternutul de pat?

Iti spunem un secret: recunoastem ca de cele mai multe ori sărim peste acest pas 🙈🤫

În schimb, calcam fiecare produs înainte să-l ambalam și sa ajungă la destinație. Recomandam călcarea cu abur (muuult abur) la temperatura specifica pentru bumbac.

 

În concluzie, scurt pe 2: 

  • spală la max 30 de grade
  • foloseste un detergent bland 
  • usucă la aer de câte ori ai aceasta varianta
  • calcatul este (din perspectiva noastră) opțional 🙃

E simplu, așa-i?