Blog

Intre traditie si comunitate – o poveste despre mâini magice

Daca te-ai întrebat vreodată care este povestea Cotton Therapy, fă-ți o cafea pufoasa si hai sa stam la povesti pentru următoarele 5 minute. Noi te introducem in lumea mâinilor magice si iscusite din atelier, iar tu îți iei o bine meritata pauza de la agitația zilei de astăzi. 

 

Într-un colț liniștit al României, în Slon, un sat montan din județul Prahova, este micul nostru atelier de croitorie. Aici, suntem mai mult decât un spațiu cu bobine de ață, suluri de material si mașini de cusut (deși avem si asta 🙂) – suntem o comunitate (încă mica) dedicată promovării unui business responsabil care îmbrățișează tradiția si îmbunătățirea vieților croitoreselor noastre.

 

Ca tot vorbim de croitoresele noastre iscusite – acum sunt o echipa de 6 doamne din sat care nu doar ca și-au perfecționat stilul cu ambiție si determinare cu fiecare piesa in parte, dar și-au găsit și o modalitate de a-și transforma abilitățile într-un mijloc de a se întreține pe ele și pe familiile lor, într-o zona cu perspective limitate de angajare. Poate pare cliseic, insa nu este doar un loc de munca, pentru noi Cotton Therapy a devenit un mod de viață.

Într-o lume în care domină fast fashion, am ales pentru atelierul nostru să rămână fidel artei croiului. Angajamentul nostru este de a utiliza materiale 100% naturale si sustenabile pentru a crea produse durabile. Toate piesele noastre, fie ca vorbim de asternuturi de pat, pijamale sau seturi de masa, sunt produse in tiraj mic si ne ocupam cu drag si deschidere de personalizarea lor. 

Știm ca industria textila este printre cei mai mari poluatori si suntem mândre sa spunem ca niciun rest de material nu a ajuns la groapa de gunoi. Toate resturile sunt păstrate (cu religiozitate chiar 🙂) si sunt transformate cu creativitate in tot felul de minunății. Uite aici câteva din produsele create care pot fi achiziționate de iubitori ai upcycling-ului, ca noi.

Când cumperi de la noi, nu numai că sprijini o afacere mică (condusă de femei, într-un mediu business dominat de bărbați 🙃), ci și alegi conștient o piesă care nu numai că este frumos făcută, dar poartă cu ea o poveste de rezistență si determinare. Spunem asta pentru ca ultimii ani nu au fost deloc blânzi cu micii întreprinzători in România si ne-am gândit de mai multe ori sa stingem lumina in atelier. Ne bucuram ca am reușit sa ținem capul deasupra apei si îți mulțumim ca ai fost alături de noi si ne-ai susținut pana acum sau ca de abia acum facem cunoștință si legam o frumoasă prietenie. De durata – ca tot suntem pe sustenabilitate. 

Cu drag,

Fetele de la Cotton Therapy